Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. mája 2023, 12:20
Čas čítania 0:25

Slovenská turistka neprežila pád zo Zbojníckeho chodníka vo Vrátnej doline. Svedkami pádu boli tri malé deti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na turistickom chodníku ostali tri malé deti vo veku 4, 7 a 8 rokov, ktoré neskôr prevzali príslušníci polície.

Pád zo Zbojníckeho chodníka vo Vrátnej doline neprežila v sobotu 38-ročná slovenská turistka. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke.


Doplnila, že podľa prvotných informácií spadla žena do rokliny a viac nereagovala. „Na turistickom chodníku ostali tri malé deti vo veku 4, 7 a 8 rokov, ktoré neskôr prevzali príslušníci polície. Na miesto okamžite smerovali pozemne záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra. Zo Žiliny vyslali vrtuľník, z ktorého na chodníku postupne vysadili záchranára HZS a lekárku,“ uviedla HZS.


Pozemná skupina horských záchranárov vykonala v exponovanom teréne spust za pomoci lán Dyneema. „Na mieste sa ukázalo, že Slovenka utrpela zranenia nezlučiteľné so životom,“ dodala HZS.

Domov
Zdieľať
Diskusia