Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
5. júna 2023, 18:20
Čas čítania 0:40

Štát rozdáva ďalšiu potravinovú pomoc. 67-tisíc Slovákov dostane balíčky, toto v nich nájdu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Balíčky plánuje rozdať viac ako 67-tisíc ľuďom.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny začalo rozdávať ďalšie potravinové a hygienické balíčky pomoci pre rodiny v hmotnej núdzi. Tentoraz odovzdá približne 150-tisíc potravinových a 66-tisíc hygienických balíčkov. Ministerstvo ich plánuje rozdať 67-tisíc ľuďom.

Rezort upravil podmienky a na rozdiel od prvej distribúcie rozdá viac balíčkov. Jednotlivec má momentálne nárok na dva balíčky, rovnako ako rodina s jedným dieťaťom. Rodina s dvomi až štyrmi deťmi má nárok až na tri potravinové balíčky.

„Veľmi citlivo vnímam sociálnu a ekonomickú situáciu mnohých rodín, ktoré sú v núdzi a potrebujú našu pomoc. Podľa toho meníme nastavenie distribúcie tak, aby sme v rámci možností pomohli čo najväčšiemu počtu ľudí. Vďaka zdrojom z Európskej únie sme za posledných šesť rokov rozdali najzraniteľnejším rodinám takmer dva milióny potravinových a hygienických balíčkov,“ povedala ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková.

Zloženie potravinových balíčkov zostáva rovnaké. Príjemcovia v ňom nájdu múku, detskú krupicu, cukor, olej, šošovicu, ryžu, cestoviny či konzervovanú zeleninu, ovocie a mäso. V hygienických balíčkoch sú prípravky na pranie, umývanie a udržiavanie osobnej hygieny.

potravinové balíčky
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia