Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. júna 2023, 17:00
Čas čítania 0:34

Severokórejský diktátor Kim Čong-un v krajine vydal zákaz páchania samovrážd. Podľa neho ide o zradu socializmu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Severnej Kórei sa vraj počet samovrážd oproti minulému roku zvýšil až o 40 percent.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un v krajine zakázal samovraždu a označil ju za zradu socializmu, informuje o tom portál Mirror. Podľa informácií diktátor vydal tajný príkaz a regionálnym úradom prikázal, aby prijali preventívne opatrenia.

Počet samovrážd v Severnej Kórei za posledné obdobie prudko vzrástol. Zahraničné špionážne agentúry tvrdia, že v roku 2023 tento nárast predstavuje až 40 percent oproti minulému roku.

Samovraždy sa týkajú celých rodín

„V Severnej Kórei je množstvo faktorov vyvolávajúcich vnútorné nepokoje, ktoré sú spôsobené ťažkosťami ľudí,“ informoval hovorca juhokórejskej národnej spravodajskej služby.

Samovraždy sa podľa zverejnených informácií týkajú celých rodín, ktoré si životy zvyknú vziať spoločne. Okrem samovrážd sa v KĽDR znásobili aj úmrtia spôsobené hladom, no podľa diktátora má samovražda väčší sociálny dosah na spoločnosť ako hladovanie.

Kim Čong-un.
Kim Čong-un. Zdroj: TASR/AP
Ak máš ťaživé myšlienky a potrebuješ psychologickú pomoc, tu ti pomôžu:
www.chcemsazabit.sk
– Krízová linka pomoci na webe alebo na čísle 0800 500 333
www.ipcko.sk
www.dobralinka.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia