Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
14. júna 2023, 9:10
Čas čítania 1:20

Polícia varuje 40-tisíc fanúšikov, ktorí dnes zaplnia Trenčín kvôli koncertu Rammsteinu. Tieto usmernenia musíš dodržať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia v Trenčianskom kraji v súvislosti s konaním koncertu skupiny Rammstein nasadila viac ako 90 policajtov.

Trenčín dnes čaká nápor vyše 40-tisíc návštevníkov. V súvislosti s koncertom skupiny Rammstein na trenčianskom letisku policajti pripravili dopravné usmernenia pre účastníkov, informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.


Vodiči prichádzajúci od Bratislavy a Nitry budú priebežne usmerňovaní k parkovacím plochám už v križovatke diaľnice D1 od obce Lúka. Následne po ceste II/507 k obci Trenčianske Stankovce a po ceste I/9 k obci Veľké Bierovce.


Šoféri prichádzajúci zo stredného Slovenska (Banská Bytrica, Zvolen) budú vedení po ceste I/9 k obci Veľké Bierovce a následne k parkovacím plochám vyčleneným ku koncertu.

Parkovisko bude otvorené v predstihu

Zo severnej strany Slovenska, teda od Žilinského kraja, z východného Slovenska, z Českej republiky a Poľska budú vodiči smerovaní do križovatky D1, výjazd pri Novom Meste nad Váhom. Následne po ceste II/515 a potom II/507 do Trenčianskych Stankoviec a následne po ceste I/9 do obce Veľké Bierovce.


Parkovisko bude otvorené v dostatočnom časovom predstihu od 14. júna od 9.00 h do 15. júna 4.00 h ráno. Vstup na parkovisko sa bude nachádzať na letisku zo strany Opatovce a bude riadne vyznačený dopravným značením a informačnými tabuľkami.


„Z dôvodu rekonštrukčných prác a havarijnej uzávery mosta na ceste I/9 je potrebné, aby si účastníci koncertu svoju cestu naplánovali s dostatočným časovým predstihom a rešpektovali pokyny polície a organizátora koncertu,“ doplnila hovorkyňa.


Parkovanie na platenom parkovisku vedľa letiska bude podmienené platnou parkovacou vstupenkou, ktorú nebude možné zakúpiť na mieste podujatia. Polícia v Trenčianskom kraji v súvislosti s konaním tohto koncertu nasadila viac ako 90 policajtov.

Vodiči musia rátať so zdržaním

V čase od 8.00 do 12.00 h by mala byť situácia na cestách pokojná. V priebehu celého dňa by však vodiči mali rátať so zdržaním. Od 14.00 do 16.00 h sa premávka pravdepodobne výrazne spomalí a od 16.00 h vodiči musia rátať s mimoriadne extrémnym zdržaním.

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

„Polícia bude v čase konania koncertu pripravená nasadiť všetky sily a prostriedky. Krajský dopravný inšpektorát organizuje dopravnobezpečnostné opatrenie s cieľom zabezpečiť čo najväčšiu bezpečnosť a plynulosť ciest v súvislosti s koncertom,“ uviedlo mesto Trenčín na webe.

Rammstein, dopravné obmedzenia, polícia
Zdroj: Getty Images/J. Shearer/WireImage, Polícia SR (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia