Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
21. júna 2023 o 11:40
Čas čítania 0:49

90 minút v rozhorúčenom aute je ako 0,5 promile. Polícia varuje, čo môžu spôsobiť vodičom vysoké teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vysoké teploty môžu vodičom na cestách spôsobiť výrazne komplikácie, varuje Polícia SR.

Vysoké denné teploty v uplynulých dňoch dali do pozoru aj slovenských policajtov. Tí sa v príspevku na Facebooku rozhodli varovať vodičov pred komplikáciami, ktoré môžu nastať počas jazdy v ich automobiloch.

Polícia SR upozorňuje na to, že v niektorých prípadoch môžu mať vysoké teploty podobný účinok ako alkohol za volantom. „Vodiči, preto myslite na to, že negatívne vplyvy na reakcie za volantom majú aj veľmi vysoké teploty (nad 30 stupňov). Po 1,5 hodine jazdy sa reakčný čas zhoršuje o 65 percent, čo je stav, ktorý sa dá porovnať s 0,5 promile alkoholu v krvi,“ priblížili. 

Po tridsiatich minútach môžete mať z odstaveného auta saunu

Problémy však nemusia nastať len počas jazdy. Policajti v posledných týždňoch čoraz častejšie zaznamenávajú prípady, v ktorých majitelia áut ponechajú svojho domáceho miláčika v aute. 

„Stáva sa to často vtedy, ak sa ich majitelia rozhodnú odbehnúť si na nákup a zvieratko nechajú v aute, mysliac si, že za krátku chvíľu sa im nemôže nič stať. Opak je však pravda a rovnako ako deťom, aj im hrozia zdravotné problémy z rýchlo stúpajúcich teplôt,“ informovali v statuse.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Teploty v takto odstavenom aute sa môžu po 30 minútach pri teplote 30 °C vyšplhať až na hranicu 50 °C. Policajti preto žiadajú všetkých šoférov o zvýšenú opatrnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia