Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
22. júna 2023, 18:07
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: Pri vraku Titanicu na dne oceánu našli trosky. Môžu pochádzať zo stratenej ponorky Titan

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nález teraz analyzuje velenie záchrannej akcie.

Neďaleko vraku Titanicu sa podmorským robotom podarilo nájsť kúsky trosiek, informovala americká pobrežná stráž. Vedenie pátracej akcie momentálne nález analyzuje.

Podľa odborníkov ešte nie je jasné, či trosky pochádzajú zo stratenej ponorky. Tvrdia však, že bližšie informácie poskytnú čoskoro, píše BBC

Podľa informácií od BBC našli v troskách pristávací rám a zadný kryt z ponorky.

Miniponorka Titan sa stratila v nedeľu počas plavby k vraku parníka Titanic na severe Atlantického oceánu. Ten sa nachádza v hĺbke okolo štyroch kilometrov vo vzdialenosti približne 640 kilometrov od pobrežia kanadskej provincie Newfoundland.

Približne po hodine a 45 minútach plavby miniponorka prestala komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala. Vo štvrtok o 13.08 h vypršal predpokladaný čas, kedy sa posádke nezvestnej miniponorky Titan mali minúť zásoby vzduchu, vyplýva z výpočtov americkej pobrežnej stráže.



Domov
Zdieľať
Diskusia