Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. júna 2023 o 6:50
Čas čítania 1:04

Nemocnica na východe Slovenska dostala prestížne diamantové ocenenie. Má oddelenie, ktoré jej môžu všetci závidieť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nemocnica túto cenu už získala druhý rok po sebe.

Neurologické oddelenie s jednotkou intenzívnej starostlivosti (JIS) Nemocnice Poprad obhájilo diamantové ocenenie ESO (Európska organizácia pre cievne mozgové príhody) Angels Awards.

Ocenenie získalo za výsledky v liečbe a manažmente pacientov s akútnou cievnou mozgovou príhodou (CMP). Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že najvyššie medzinárodné ocenenie za roky 2021 a 2022 dostali po predošlých troch zlatých cenách.

Cenu oddelenie získalo na základe zozbieraných dát a analýzy výsledkov za minulý rok. „Po druhýkrát ocenenie v mene celého tímu prevzala nedávno primárka oddelenia Ľubica

Snopeková od konzultantky Angels Iniciatívy za Slovensko Diany Urbáni,“ uviedla hovorkyňa.

Dodala, že CMP sú spolu s kardiovaskulárnymi ochoreniami druhou najčastejšou príčinou úmrtí vo vyspelých krajinách a predstavujú významný sociálny aj ekonomický problém. Až u 50 % pacientov zostáva po prekonanej CMP trvalý neurologický deficit. „Táto liečba je komplexná a vyžaduje skúsený a vzdelaný tím odborníkov z odboru neurológie, rádiológie, intervenčnej rádiológie, ale súčasne je veľmi dôležitá aj ošetrovateľská starostlivosť,“ skonštatovala Galajda.

Nemocnica ocenenie získala aj za efektívne spolupráce

Snopeková dodala, že medzinárodné zlaté a najvyššie diamantové ocenenia sú ocenením správnej logistiky a spolupráce celého tímu. Vyzdvihla tiež spoluprácu s rádiologickým oddelením popradskej nemocnice, oddelením urgentného príjmu, oddelením intervenčnej rádiológie Kliniky rádiodiagnostiky a zobrazovacích metód Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach a tiež Východoslovenským ústavom srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

„Len vďaka vzájomnej spolupráci sme boli schopní dosiahnuť tieto výsledky a takýto úspech. Poďakovanie patrí aj regionálnej rýchlej zdravotnej a lekárskej pomoci a lekárom interného oddelenia. Pacientom sa snažíme poskytnúť zdravotnú starostlivosť na kvalitnej európskej úrovni,“ skonštatovala primárka s tým, že opakované získanie tohto ocenenia je pre nich veľkou výzvou a inšpiráciou do ďalšej práce.

nemocnica poprad
Zdroj: TASR/Milan Kapusta, Nemocnica Poprad
Domov
Zdieľať
Diskusia