Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. júna 2023 o 19:25
Čas čítania 0:31

Polícia už vyšetruje kontroverznú stránku, ktorá útočí na slovenských gynekológov. Označuje ich za potratárov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prešetrenie stránky požiadala Slovenská lekárska komora.

Anonymnú stránku, ktorá útočí a uráža slovenských gynekológov, už rieši aj polícia. Slovenská lekárska komora vyhlásila, že urážanie odborníkov a znevažovanie ich práce nemôže prejsť mlčaním, a políciu požiadala, aby prípad začala vyšetrovať, píše Denník N

Na stránke sa niekoľkokrát objavuje slovo vrah či vražda v spojitosti s lekármi. Podobné názory podľa odborníkov vedú k šíreniu nenávisti a nemožno ich v demokratickej spoločnosti tolerovať. „Niektorí narušení jedinci ich môžu pochopiť ako výzvu konať. V zahraničí to už viedlo k útokom na lekárov s tragickými následkami,“ vyhlásila lekárska komora. 

Anonym kritizuje lekárov za antikoncepciu či potratovú tabletku

Anonym nazýva popredných slovenských lekárov a pôrodníkov „potratármi“. Vytvoril tabuľu hanby, na ktorej zverejňuje fotografie jednotlivých lekárov a subjektívne hodnotí lekársku prax na Slovensku. Autorovi stránky sa nepáči, že niektorí gynekológovia obhajujú antikoncepciu či „právo ženy rozhodnúť sa“.

polícia
Zdroj: Pexels/Mart Production, Facebook/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia