Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. júna 2023 o 8:15
Čas čítania 0:47

Ste potratári, útočí na slovenských gynekológov neznámy autor na webovej stránke. Zverejňuje na nej ich fotky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lekári možno na neznámeho páchateľa podajú trestné oznámenie.

Najlepší gynekológovia a pôrodníci na Slovensku čelia online útokom. Niekto na internete vytvoril webstránku, na ktorej týchto lekárov nazýva „potratári“. Stránka obsahuje aj „tabuľu hanby“, na ktorej autor zverejňuje práve fotografie gynekológov a pôrodníkov. Lekári teraz nevylučujú, že podajú trestné oznámenie, informuje TA3

Medzi dotknutými sa nachádzajú aj špičkoví lekári, ktorých pozná celé Slovensko. Advokát Peter Kováč pre TA3 povedal, že vytváranie podobných nenávistných stránok môže nakoniec viesť až k napadnutiu a fyzickému násiliu. 

Interrupcie nevykonávame s radosťou

Stránka prezentuje subjektívne hodnotenie lekárskej praxe na Slovensku, pri lekároch sa autorom napríklad nepáči, že niekto z nich „presadzuje väčšiu liberalizáciu potratovej praxe zavedením potratovej tabletky, obhajuje antikoncepciu a jej rozširovanie“. Ďalšieho lekára kritizuje za podporu „práva ženy rozhodnúť sa“.

Lekári sa proti vyhláseniam stránky bránia a tvrdia, že sa už dlhé roky snažia znižovať počet interrupcií na Slovensku. Interrupcie sú však súčasťou ich práce napriek tomu, že ich nevykonávajú s radosťou.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

„Agresia v ľuďoch zjavne narastá a myslím, že aj ten predvolebný boj využijú niektoré okrajové časti našej spoločnosti napríklad na to, aby zaútočili na odborníkov. Tak, ako sa to dialo aj počas covidu a ako sa bude diať zrejme aj teraz,“ vyhlásil gynekológ a pôrodník Jozef Záhumenský. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Reuters/Evelyn Hockstein
Domov
Zdieľať
Diskusia