Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. júna 2023, 11:35
Čas čítania 0:44

Pristálo lietadlo, ktoré spájajú s Prigožinom. Zverejnili lokalitu, kde sa môže šéf vagnerovcov nachádzať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Informácie zo sociálnych sietí potvrdzujú, že lietadlo letelo z ruského Rostova nad Donom a v Bielorusku pristálo neďaleko Minska.

Lietadlo, ktoré je v amerických sankčných dokumentoch spájané so zakladateľom ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenijom Prigožinom, letelo v utorok z Ruska do Bieloruska. Nie je však jasné, kto bol na jeho palube.


Lietadlo typu Embraer Legacy 600 registrované v Rusku podľa údajov webového portálu Flightradar24 do Bieloruska letelo v utorok ráno. Identifikačné kódy tohto stroja sa zhodovali s kódmi lietadla, ktoré Spojené štáty spojili so spoločnosťou Autolex Transport. Tú americké úrady spájajú práve s Prigožinom.


Informácie zo sociálnych sietí potvrdzujú, že lietadlo letelo z ruského Rostova nad Donom a v Bielorusku pristálo neďaleko Minska.

Pokúsil sa o vojenský prevrat 

Prigožin sa pokúsil počas víkendu pomocou svojich jednotiek zvrhnúť ruské vojenské velenie. Zmocnili sa mesta Rostov nad Donom na juhu Ruska a vydali sa smerom k Moskvu. Prigožin v piatok obvinil ruskú armádu z raketového útoku na tábory jeho bojovníkov.


V sobotu večer sa však situácia upokojila, keď Prigožin oznámil, že svojim jednotkám nariadil, aby sa vrátili do táborov na Ukrajine. Ukončenie krízy sprostredkoval bieloruský prezident Alexandr Lukašenko. Kremeľ následne uviedol, že Prigožin sa má presunúť do Bieloruska. To, kde presne sa Prigožin v súčasnosti nachádza, nie je známe. 

Prigožin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia