Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. júla 2023, 10:10
Čas čítania 0:28

Všetky smartfóny budú musieť ponúkať ľahko vymeniteľné batérie. Je rozhodnuté, od tohto dátumu začne nariadenie platiť

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené

Európska rada schválila novú reguláciu, ktorá predajcom nariaďuje ponúkať smartfóny s ľahko vymeniteľnými batériami.

Európska rada schválila novú reguláciu, ktorá výrobcom mobilných zariadení nariaďuje ponúkať smartfóny s ľahko vymeniteľnými batériami. Nová legislatíva naberie platnosť už v roku 2027, informuje portál Android Authority.

Nariadenie bude platné pre všetky spoločnosti, čo znamená, že k zmene dôjde aj pri obľúbených modeloch iPhonov od Applu.

Veľké zmeny však v najbližšom období zákazníci očakávať nemajú. Keďže nová regulácia vstúpi do platnosti až o necelé štyri roky, odborníci očakávajú, že výrobcovia nateraz budú pokračovať v poskytovaní klasických modelov. Od roku 2027 však budú musieť smartfóny obsahovať ľahko odnímateľný kryt, ktorý zákazníkom zabezpečí jednoduchú výmenu staršej batérie.

Takáto zmena poteší tisíce používateľov smartfónov. V praxi si totiž budú môcť technicky zdatnejší nadšenci moderných technológií vymeniť batériu aj úplne sami bez návštevy servisu.

Ľahko vymeniteľné batérie budú v EÚ realitou už od roku 2027.
Ľahko vymeniteľné batérie budú v EÚ realitou už od roku 2027. Zdroj: Pexels/Tyler Lastovich
Domov
Zdieľať
Diskusia