Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
16. júla 2023 o 17:15
Čas čítania 0:28

Ako rozoznať, kto na trhu predáva skutočnú zeleninu zo záhrady? Košice skúšajú novinku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto chce takto pomôcť malým pestovateľom.

Košické Staré Mesto začalo na miestnom trhu rozlišovať pestovateľov, ktorí predávajú vlastnú úrodu, od tých, ktorí ponúkajú tovar z veľkoskladu. Miestni pestovatelia dostanú označenie Zlatý predajca, čo znamená, že starosta a správca trhu navštívili ich farmy, polia či záhrady a overili, že na trh na Dominikánskom námestí prinášajú len vlastnú úrodu, informuje košický Korzár.

Prvé označenia už odovzdali, postupne bude Zlatých predajcov pribúdať.

Starosta Igor Petrovčik vraví, že takto chcú podporiť pestovateľov v ich práci a zároveň pomôcť návštevníkom trhu ľahšie rozpoznať, od koho nakupujú. „Veríme, že zákazníci, ktorí vás ešte nepoznajú, si k vám nájdu cestu. Chceme takto pomáhať pestovateľom v ich ťažkej práci na poliach. Klobúk dole pred vami, veľmi si vašu prácu vážime,“ okomentoval na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia