Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. júla 2023 o 20:35
Čas čítania 0:33

Na týchto weboch predávajú nelegálne lieky, ktoré môžu byť rizikové pre zdravie. Zverejnili kompletný zoznam

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na nebezpečné weby upozornil policajný profil Hoaxy a podvody.

Český Štatny ústav na kontrolu liečiv varuje ľudí pred webovými stránkami, ktoré predávajú neschválené lieky. Na problém upozornil policajný profil Hoaxy a podvody. Lieky a prípravky, ktoré predávajú na týchto weboch, neprešli procesom schválenia, a tak môžu byť rizikové pre zdravie.

„SÚKL v spolupráci so zahraničnými liekovými agentúrami vykonáva kontrolu nelegálnych ponúk prípravkov určených na liečbu. Internet však poskytuje predajcom značnú anonymitu, a preto nie je možné všetky ponuky odhaliť a odstrániť,“ uviedli českí odborníci na webe.

Tieto lieky na weboch predávajú

Ústav informuje, že na weboch sa najčastejšie objavujú falzifikáty, nelegálne produkty, doplnky stravy a prípravky, ktoré v Českej republike nie sú registrované.

Na weboch nájdeš aj lieky, ktorých registrácia bola pozastavená alebo ukončená, lieky, ktoré sú len na lekársky predpis, a produkty bez overenej kvality alebo účinnosti, ktoré sú rizikové pre zdravie.

Kompletný zoznam stránok si môžeš pozrieť tu.  

Domov
Zdieľať
Diskusia