Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. júla 2023, 11:21
Čas čítania 0:35

Chorvátsko dnes ráno zasiahlo zemetrasenie. Cítili ho aj v obľúbenom prímorskom letovisku, svedkovia hlásili silný rachot

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zemetrasenie ľudia cítili v niekoľkých regiónoch.

V pondelok 31. júla krátko po deviatej ráno Chorvátskom otriaslo slabšie zemetrasenie s magnitúdou 2,6 Richterovej stupnice.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo iba 16 kilometrov od mesta Metković, ktoré leží pár kilometrov od hraníc s Bosnou a Hercegovinou, píše chorvátsky portál Dnevik.hr

Svedkovia z oblasti hlásili silný rachot, hlásenia prichádzali napríklad z dedín Štedrica a Ston v južnej Dalmácii. Otrasy obyvatelia cítili aj v mestečku Klek, ktoré je prímorským letoviskom a pre mnohých turistov obľúbenou dovolenkovou destináciou. 

Zemetrasenie aj na severe Chorvátska

Zemetrasenie v Chorvátsku zaznamenali už 29. júla v okolí mesta Rijeka. Zemetrasenie s magnitúdou 4,2 podľa Richterovej stupnice otriaslo aj susedným Slovinskom. Obyvatelia ho opísali ako krátke, no intenzívne. „Bolo to, akoby sa otvorila zem,“ povedal jeden zo svedkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia