Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
3. augusta 2023 o 12:03
Čas čítania 0:34

Veľké policajné kontroly na Slovensku: posvietia si na konkrétnu skupinu vodičov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Intenzívne kontroly budú prebiehať aj v nočných hodinách či cez víkendy.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) avizuje intenzívnejšie kontroly úhrady diaľničných známok. V spolupráci s políciou budú prebiehať naďalej a nielen počas pracovných dní, ale aj cez víkendy a v nočných hodinách. Informovala o tom hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

„Povinnosť kúpiť si diaľničnú známku vychádza zo zákona o diaľničnej známke. Túto povinnosť by si mal každý motorista splniť ešte pred jazdou po diaľnici,“ uviedla Žgravčáková s tým, že pri jazde po diaľnici bez diaľničnej známky hrozí motoristovi pokuta.

Zaúčtovať vám môžu až 500 eur

Zdôraznila, že elektronickú diaľničnú známku si treba zakúpiť iba cez oficiálne predajné kanály. Konkrétne cez webovú stránku www.eznamka.sk, mobilnú aplikáciu eznamka, na čerpacích staniciach alebo informačno-predajných miestach na diaľničných hraničných priechodoch.

Za využívanie spoplatnených úsekov bez diaľničnej známky hrozí vodičom pokuta vo výške od 100 do 500 eur. V blokovom konaní sa pokuty pohybujú v rozmedzí od 50 do 200 eur.

polícia, diaľnica
Zdroj: FB/Polícia SR – Banskobystrický kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia