Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
3. augusta 2023 o 18:34
Čas čítania 0:41

MAPA: 300 radarov s automatickým pokutovaním nakoniec môže byť realitou, tu by sa mali nachádzať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové radary by mali výrazne uľahčiť prácu policajtom v teréne.

Ministerstvo vnútra SR malo v pláne rozmiestniť na území celej krajiny takmer 300 stacionárnych radarov, ktoré by monitorovali cestnú premávku a poštou zasielali pokuty za priestupky. Bývalý minister vnútra Ivan Šimko síce projekt stopol, po jeho odchode však prichádza k ďalšej zmene. Premiér Ľudovít Ódor, ktorý je v súčasnosti riadením rezortu dočasne poverený, chce začať s obstarávaním radarov čo najskôr, informovali o tom tvnoviny.sk.

„Chcem odovzdať budúcej vláde celý projekt pripravený. Nebudeme už zrejme vyhlasovať verejné obstarávanie, bude lepšie, keď to bude robiť už vláda s mandátom,“ uviedol pred časom vtedajší minister Šimko. 

Šimko pre spory s policajným riaditeľom Štefanom Hamranom na ministerskej stoličke skončil. Nápad za vyše 34 miliónov eur chce opäť naštartovať premiér Ódor. 279 stacionárnych radarov podľa všetkého bude monitorovať prekračovanie rýchlosti, ale aj dopravné priestupky na svetelných križovatkách alebo križovatkách s dopravnou značkou STOP.

Nové radary budú zasielať pokuty automaticky, a to prostredníctvom pošty na základe tzv. objektívnej zodpovednosti.

Ak ťa zaujímajú konkrétne úseky, na ktorých sa nové radary začnú objavovať, odporúčame ti pozrieť sa na interaktívnu mapu chystaných radarov.

mapa, SR, radary
Zdroj: mfsr.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia