Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
2. júna 2023, 18:56
Čas čítania 0:32

MAPA: Na týchto úsekoch slovenských ciest rozmiestnia radary s automatickým pokutovaním

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra SR plánuje po celom Slovensku rozmiestniť až 279 nových stacionárnych radarov.

Ministerstvo vnútra chce na území Slovenska rozmiestniť až 279 stacionárnych radarov, ktoré by mali výrazne uľahčiť prácu policajtom v teréne. I keď zatiaľ nie je známe, kedy presne nové radary uvedú do prevádzky, vznikla už mapa s úsekmi, na ktorých budú umiestnené, informuje portál Topspeed.

Na určených úsekoch budú radary primárne monitorovať prekračovanie rýchlosti, niektoré sa však zamerajú aj na ďalšie dopravné priestupky na svetelných križovatkách alebo križovatkách s dopravnou značkou STOP.

Pre mnohých vodičov však bude prekvapivé, že sa nebudú nachádzať len na tých najrizikovejších úsekoch. Takmer 100 radarov má totiž byť rozmiestnených na cestách, kde je nehodovosť priemerná či podpriemerná.

Nové radary budú zasielať pokuty automaticky, a to prostredníctvom pošty na základe tzv. objektívnej zodpovednosti.

Ak ťa zaujímajú konkrétne úseky, na ktorých sa nové radary začnú objavovať, odporúčame ti pozrieť sa na interaktívnu mapu chystaných radarov.

Mapa chystaných radarov.
Mapa chystaných radarov. Zdroj: mfsr.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia