Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. augusta 2023, 19:10
Čas čítania 0:35

Nemecko už zaplatilo 55 000 € za kaderníčku exkancelárky Merkelovej. Štát ochotne platí, takto to vysvetľuje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Náklady podľa nemeckej vlády súvisia s pokračujúcimi služobnými povinnosťami bývalej kancelárky.

Nemecká vláda minula na vlasy a mejkap bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej od jej odchodu z úradu v roku 2021 takmer 55-tisíc eur. Napriek tomu, že vo funkcii už nie je takmer dva roky, Merkelová stále účtuje vláde časť z výdavkov, informuje Politico s odvolaním sa na správu portálu Tagesspiegel.

Vládne dokumenty podľa Tagesspiegelu odhaľujú, že bývalá najvyššie postavená Nemka využíva služby súkromnej vizážistky a kaderníčky z Berlína. Tá si od začiatku roka zaúčtovala už 17 200 eur, ktoré jej vyplatila nemecká vláda.

„Náklady sú spojené s pokračujúcim výkonom služobných povinností – bez ohľadu na to, či sú verejné alebo neverejné,“ uviedla pre Tagesspiegel Kancelária Spolkovej republiky Nemecko.

Neustále sa zvyšujúce náklady na kadernícke a kozmetické služby vyvolali v krajine kritiku už v minulosti. Už vtedy tvrdil prezident Združenia daňových poplatníkov Reiner Holznagel, že by sa mali znížiť na úplné minimum a v prípade pochybností platiť súkromne, dodáva Politico.

Nemecká vláda platí za kaderníčku a vizážistku Angely Merkelovej vysoké výdavky aj po jej odchode z úradu.
Nemecká vláda platí za kaderníčku a vizážistku Angely Merkelovej vysoké výdavky aj po jej odchode z úradu. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia