Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. augusta 2023, 9:00
Čas čítania 0:36

Ak si stredoškolák, baľ kufre. Vďaka tomuto programu môžeš študovať v USA úplne zadarmo, s prihláškou sa poponáhľaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štipendium pokryje študentom viacero nákladov vrátane letenky či umiestnenia v hostiteľskej rodine.

Slovenskí stredoškoláci budú mať možnosť stráviť školský rok 2024/2025 na strednej škole v USA. Jedinečnú možnosť budú mať vďaka programu Future Leaders Exchange, ktorého cieľom je posilniť vzájomné porozumenie medzi občanmi Spojených štátov a rôznymi krajinami vrátane Slovenska.


Štipendium pokryje študentom náklady na letenku, poskytne umiestnenie v hostiteľskej rodine a štúdium na americkej strednej škole. Zahŕňa aj zdravotné poistenie, prípravné školenie a mesačný príspevok na spoločenské aktivity.


Študenti si budú musieť hradiť náklady spojené s cestovným pasom, osobné výdavky, ktoré presiahnu mesačné štipendium, a prípadné náklady za nadrozmernú batožinu. Záujemcovia o bezplatný študijný pobyt v rámci programu FLEX sa môžu prihlásiť do 28. septembra, informuje o tom Lucia Vitteková z Veľvyslanectva USA na Slovensku.


„O štipendium môžu žiadať všetci slovenskí študenti, ktorí navštevujú prvý a druhý ročník strednej školy, spĺňajú vekové kritérium, majú dobrý akademický priemer a komunikatívnu znalosť angličtiny,“ priblížila Vitteková. Program je otvorený aj pre študentov so zdravotným postihnutím.

Domov
Zdieľať
Diskusia