Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
23. augusta 2023 o 14:20
Čas čítania 0:36

FOTO: Zlodeji si v Bratislave označujú dvere bytov novým spôsobom. Toto je ich nový trik, navzájom si posielajú signály

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri dlhšej absencii polícia odporúča niekoľko preventívnych opatrení.

Bratislavskí policajti varujú majiteľov bytov, aby si skontrolovali, či ich dvere nie sú označené silikónom. Zlodeji si aktuálne v Ružinove práve týmto spôsobom navzájom odovzdávajú signál, že obyvatelia daného bytu sa v ňom už dlhší čas nepohybujú. 

Tento na prvý pohľad nenápadný signál spozorovali policajti v Ružinove v jednom z bytových domov v rámci dokumentovania majetkovej trestnej činnosti na viacerých poschodiach.

„Silikónové označenie dverí využil neznámy páchateľ aj v prípade, ktorý sa stal na Družicovej ulici v Bratislave. Neznámy páchateľ za použitia násilia vylomil zámok dverí na jednom z bytov a následne vnikol do jeho vnútorných priestorov, z ktorých odcudzil finančnú hotovosť a šperky. Do ďalšieho bytu v uvedenom bytovom dome sa pokúsil vniknúť, avšak dvere sa mu nepodarilo otvoriť,“ píše polícia na Facebooku.

Obyvatelia, ktorí odídu na viac dní, nemajú podľa polície iba zamknúť dvere a okná, ale aj požiadať príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť obydlia.

Domov
Zdieľať
Diskusia