Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. augusta 2023 o 20:25
Čas čítania 1:05

Zaľúbená Slovenka poslala podvodníkovi 32 000 €. Skočila mu na klasický trik, uvedomila si to príliš neskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena začala mať pochybnosti o identite svojho internetového priateľa až vtedy, keď prišla o obrovskú sumu peňazí.

Slovenka sa na internete zoznámila s cudzincom, po vzájomnej komunikácii si podvodník zo zahraničia získal jej dôveru a klasickými trikmi ju okradol o desiatky tisíc eur, informujú policajti na Facebooku. 

„Sociálna sieť – zoznamka, zaregistruješ sa a si tam, môžeš prezerať a lajkovať profily.
Toto sa stalo jednej už teraz poškodenej žene, ktorá sa zoznámila s cudzincom, s ktorým nejaký čas komunikovala a vytvorila si ,priateľský vzťah,‘“ priblížili policajti príbeh nešťastnej ženy. 

Podvodník žene rozprával o svojom živote aj o tom, že sa živí stavbou nehnuteľností. Zakrátko sa svojej dôverníčke začal sťažovať na finančné problémy, ktoré mu stavba spôsobila. „Potreboval nový certifikát, za ktorý musel zaplatiť, no cez banku v Turecku to nejde,“ upresnili policajti. A tak naivnú ženu požiadal, aby platbu skúsila ona. 

Vymámil od nej desiatky tisíc eur 

Žena na naliehanie na účet zo zahraničia uhradila platbu vo výške 21-tisíc eur. Podvodník sa so sumou neuspokojil a prišiel s ďalšou zámienkou. Začal sa sťažovať na poškodený stroj, na ktorý mu žena poskytla ďalšiu bohatú sumu, celkovo až 11-tisíc eur. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Aby toho ešte nebolo málo, poškodenej sa ozval s ďalšou sťažnosťou a tá bola kvôli krádeži materiálu zo stavby. Žena neváhala, a mužovi objednala a zaplatila nový tovar vo výške 13 100 eur, ktorý uhradila na taliansky bankový účet,“ pokračuje polícia. 

Ďalšie peniaze od ženy žiadala dokonca aj kuriérska spoločnosť, ktorá mala dodať tovar. Za clo si od nej vypýtala 6 470 eur a aj tie poškodená ochotne zaplatila. 

Celkovo prišla poškodená žena podľa polície o majetok v hodnote 32 670 eur a ďalšie tisíce minula na tovar pre podvodníka. Až vtedy začala mať pochybnosti o identite svojho internetového priateľa a začala pátrať po pravde. 

Domov
Zdieľať
Diskusia