Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. augusta 2023 o 13:05
Čas čítania 0:30

Jednej skupine seniorov prídu dôchodky s omeškaním. Pozri si prehľad, týka sa to stoviek tisíc ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Početnej skupine dôchodcov prídu v septembri dôchodky pre sviatky v iný dátum ako zvyčajne.

Dôchodcovia, ktorí dostávajú dôchodok v hotovosti prostredníctvom pošty s výplatným termínom v 2. a 16. deň v kalendárnom mesiaci, ich dostanú počas septembrových sviatkov s dvojdňovým posunom. V pondelok na to upozornil hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Dôchodcom, ktorí majú dôchodok splatný 2. septembra, vyplatí Sociálna poisťovňa dôchodok 4. septembra. Tí, ktorí majú dátum splatnosti 16. septembra, dostanú dôchodok vyplatený 14. septembra.

„Dôchodcovia, ktorým Sociálna poisťovňa dôchodkové dávky zasiela na bankový účet, ich dostanú v obvyklých výplatných termínoch, doplnil Kontúr. Ďalšia zmena výplatného termínu dôchodkov vyplácaných v hotovosti nastane v novembri tohto roku. Dôchodky splatné v sobotu 18. novembra budú vyplatené vo štvrtok 16. novembra tohto roku.

Sociálna poisťovňa k 31. júlu tohto roku vyplácala 1,76 milióna všetkých dôchodkových dávok. Približne 30 percent klientov poberá dôchodok v hotovosti.

dôchodky
Zdroj: TASR/Milan Kapusta, Unsplash/Christian Dubovan
Domov
Zdieľať
Diskusia