Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. septembra 2023 o 9:13
Čas čítania 0:55

19- ročné študentky z Erasmu nevedeli plávať, aj tak sa išli kúpať. Jedna z nich zomrela, druhá bojuje o život

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Školský pobyt v cudzej krajine sa im stal osudným. Napriek viacerým upozorneniam plavčíka sa dve študentky napriek neznalosti plávania vybrali vody.

Tragédia sa odohrala v Ostrave, kde boli dve 19-ročné študentky pochádzajúce z Vietnamu na výmennom školskom pobyte. Erasmus, ktorý býva pre mnohých najlepšou životnou spomienkou, sa však jednej z nich stal osudným. Píšu o tom Topky.sk

Napriek tomu, že ani jedna z nich nevedela plávať, rozhodli sa nepočúvnuť opakované upozornenia plavčíka. Precenili svoje schopnosti a viackrát išli do vody. Nemali na sebe plavky, najprv do vody vkročili v tielku a šortkách, potom v spodnej bielizni. Pri ďalšom návrate sa jedna z nich rozhodla do vody skočiť, čo sa jej aj stalo osudným. 

Topiacej sa kamarátke prišla na pomoc druhá dievčina, ktorá však údajne bola útlejšej postavy ako prvá. V snahe zachrániť si život ju topiace sa dievča stiahlo pod hladinu a vynoriť sa im nepodarilo, kým neprišla pomoc. Odvtedy prešli približne dve minúty. „Druhé dievča bolo o dosť menšie a útle. Išlo mu na pomoc, ale to prvé ho v panike a pude sebazáchovy stiahlo so sebou pod vodu,“ opísal tragédiu jeden zo svedkov, informuje o tom český Blesk. 

30. júna 2024 o 16:30 Čas čítania 5:30 Bol som sa pozrieť na spopolňovanie tiel v krematóriu: „Je to hnusný kšeft s mŕtvolami,“ hovorí riaditeľ (Reportáž) Bol som sa pozrieť na spopolňovanie tiel v krematóriu: „Je to hnusný kšeft s mŕtvolami,“ hovorí riaditeľ (Reportáž)

Svedkovia udalosti začali obe dievčatá oživovať až do príchodu zdravotníkov, ktorí to za nich vzali do vlastných rúk. „Počas desiatich minút sa u jednej a následne aj u druhej dievčiny podarilo obnoviť krvný obeh,“ upozornil záchranár Lukáš Humpl. Obe študentky boli v kritickom stave prevezené do nemocnice. V noci z piatka na sobotu jedna z nich zomrela, druhá naďalej bojuje o život.

Domov
Zdieľať
Diskusia