Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. septembra 2023 o 9:13
Čas čítania 0:55

19- ročné študentky z Erasmu nevedeli plávať, aj tak sa išli kúpať. Jedna z nich zomrela, druhá bojuje o život

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Školský pobyt v cudzej krajine sa im stal osudným. Napriek viacerým upozorneniam plavčíka sa dve študentky napriek neznalosti plávania vybrali vody.

Tragédia sa odohrala v Ostrave, kde boli dve 19-ročné študentky pochádzajúce z Vietnamu na výmennom školskom pobyte. Erasmus, ktorý býva pre mnohých najlepšou životnou spomienkou, sa však jednej z nich stal osudným. Píšu o tom Topky.sk

Napriek tomu, že ani jedna z nich nevedela plávať, rozhodli sa nepočúvnuť opakované upozornenia plavčíka. Precenili svoje schopnosti a viackrát išli do vody. Nemali na sebe plavky, najprv do vody vkročili v tielku a šortkách, potom v spodnej bielizni. Pri ďalšom návrate sa jedna z nich rozhodla do vody skočiť, čo sa jej aj stalo osudným. 

Topiacej sa kamarátke prišla na pomoc druhá dievčina, ktorá však údajne bola útlejšej postavy ako prvá. V snahe zachrániť si život ju topiace sa dievča stiahlo pod hladinu a vynoriť sa im nepodarilo, kým neprišla pomoc. Odvtedy prešli približne dve minúty. „Druhé dievča bolo o dosť menšie a útle. Išlo mu na pomoc, ale to prvé ho v panike a pude sebazáchovy stiahlo so sebou pod vodu,“ opísal tragédiu jeden zo svedkov, informuje o tom český Blesk. 

22. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 5:34 Plavčík Roman: Keď to dieťaťu ujde, musíme vypustiť bazén. Raz som našiel vo vírivke súložiť mladý pár (Rozhovor) Plavčík Roman: Keď to dieťaťu ujde, musíme vypustiť bazén. Raz som našiel vo vírivke súložiť mladý pár (Rozhovor)

Svedkovia udalosti začali obe dievčatá oživovať až do príchodu zdravotníkov, ktorí to za nich vzali do vlastných rúk. „Počas desiatich minút sa u jednej a následne aj u druhej dievčiny podarilo obnoviť krvný obeh,“ upozornil záchranár Lukáš Humpl. Obe študentky boli v kritickom stave prevezené do nemocnice. V noci z piatka na sobotu jedna z nich zomrela, druhá naďalej bojuje o život.

Domov
Zdieľať
Diskusia