Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
6. septembra 2023, 21:10
Čas čítania 0:36

Mnohí Slováci opäť uverili, že podozrivé autá v Banskej Bystrici unášajú deti. Tento hoax sa dookola opakuje, hovorí polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia všetky hlásenia znepokojených rodičov preverila.

Na sociálnych sieťach sa šíria varovné príspevky napísané rodičmi, ktorí upozorňujú na podozrivé autá. Aj keď rodičia tvrdia, že údajne ide o vozidlá, v ktorých neznámi páchatelia unášajú deti, polícia tento hoax opäť vyvracia. Podľa banskobystrickej polície tieto varovania zbytočne šíria paniku.

Polícia na Facebooku informuje, že každé nahlásené upozornenie preverila, no nepotvrdilo sa, že by šlo o reálnu hrozbu. Policajti poriadkovej aj kriminálnej polície vypočuli množstvo ľudí a podarilo sa im stotožniť majiteľov zdanlivo podozrivých áut, ako aj mnohých svedkov.

Vo všetkých prípadoch išlo o nedorozumenia. Ako príklady policajti uviedli prípad, keď sa detí pýtali na cestu zahraniční turisti, či situáciu, keď sa deťom v kaviarni náhodne prihovorila zákazníčka. V žiadnom z preverených prípadov nešlo o pokus deti uniesť alebo im akokoľvek ublížiť. 

Polícia dodáva, že v prípade takéhoto podozrenia je lepšie rovno zavolať na číslo 158, zapísať si evidenčné číslo vozidla, prípadne auto aj odfotiť, no nešíriť paniku na sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia