Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. septembra 2023 o 11:05
Čas čítania 0:34

Šoféri na slovenských benzínkach opäť smútia. Ceny pohonných látok stúpli, tak skoro sa trend nezmení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nezmenila sa iba cena LPG.

Vývoj spotrebiteľských cien pohonných látok v porovnaní s cenami z minulého týždňa ovplyvnili vyššie ceny 95-oktánového benzínu a 98-oktánového benzínu, motorovej nafty a stlačeného zemného plynu. 

V porovnaní s minulým týždňom však klesli ceny skvapalneného zemného plynu (LNG). Ceny skvapalneného ropného plynu (LPG) sa nezmenili.

Tento trend sa podľa prognóz tak skoro nezmení, pretože slnečné počasie a končiaca letná sezóna naďalej vytvárajú vysoký dopyt po pohonných látkach. Ceny by mohli klesnúť až po definitívnom ukončení letnej dovolenkovej sezóny.


Ceny 95-oktánového benzínu stúpli o 0,003 eura alebo o 0,17 % na 1,719 eura, 98-oktánového benzínu o 0,003 eura alebo o 0,16 % na 1,912 eura, motorovej nafty o 0,004 eura alebo o 0,24 % na 1,637 eura a CNG o 0,051 eura alebo o 3,29 % na 1,600 eura. Znížili sa ceny LNG o 0,017 eura alebo o 1,20 % na 1,402 eura. Ceny LPG zostali na úrovni 0,694 eura.

Čerpacie stanice Benzina napokon v Česku ani na Slovensku úplne nekončia. Spoločnosť Orlen sa rozhodla, že na Slovensku naďalej budú pod pôvodnou značkou prevádzkovať benzínky v Spišskej Novej Vsi. Podobný krok plánujú realizovať aj v Českej republike.
Čerpacie stanice Benzina napokon v Česku ani na Slovensku úplne nekončia. Spoločnosť Orlen sa rozhodla, že na Slovensku naďalej budú pod pôvodnou značkou prevádzkovať benzínky v Spišskej Novej Vsi. Podobný krok plánujú realizovať aj v Českej republike. Zdroj: ORLEN Benzina
Domov
Zdieľať
Diskusia