Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
22. septembra 2023 o 21:06
Čas čítania 0:33

Na Slovensko príde silný dážď a víchrice, meteorológovia vydali výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na väčšine územia krajiny platí výstraha prvého stupňa pred dažďom. Na strednom Slovensku udrú víchrice.

Najmä na severe Slovenska treba v sobotu (23. 9.) rátať so silným dažďom, ale aj s vetrom na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého i druhého stupňa. Informuje o tom na webe.


Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí v Žilinskom kraji. Podľa meteorológov tam môže ojedinele úhrn zrážok dosiahnuť 75 až 90 milimetrov. Výstraha platí počas celého víkendu (23. – 24. 9.).


Na zvyšku Slovenska s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja platí výstraha prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia očakávajú dážď s úhrnom zrážok 50 až 75 milimetrov.


So silným vetrom na horách treba podľa SHMÚ rátať na severe Slovenska už od piatka.

Výstraha prvého stupňa platí pre väčšinu Žilinského kraja a pre okresy Banská Bystrica, Brezno a Poprad. Vietor môže nad pásmom lesa dosahovať v nárazoch rýchlosť až do 135, v priemere do 85 kilometrov za hodinu, teda na úrovni víchrice.

mapa, shmú
Zdroj: SHMÚ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia