Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
15. októbra 2023, 19:55
Čas čítania 0:47

Prvých 9 „Panterov“ bude jazdiť v Košickom a Prešovskom kraji. Východniari budú môcť čoskoro využívať nové a rýchlejšie vlaky.

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvých deväť jednotiek bude dodaných do konca roku 2023 a ďalšie podľa objednávky. Hodnota zákazky vrátane opcie je takmer 170 miliónov eur.

Obyvatelia východného Slovenska budú môcť už čoskoro využívať deväť nových a rýchlejších vlakov. Prvá súprava radu 660 Panter, pre regionálnu dopravu v okolí Košíc a Prešova, absolvovala technicko-bezpečnostnú skúšku, ktorá vraj dopadla „na jednotku“, informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Nové štvorvozové jednotky majú dĺžku 105 metrov a kapacitu 343 sedadiel. Prvých 9 nových štvorvozových Panterov bude jazdiť v Košickom a Prešovskom kraji. Neskôr možno pribudnú dve ďalšie. Prvých deväť jednotiek bude dodaných do konca roku 2023 a ďalšie podľa objednávky. Hodnota zákazky vrátane opcie je takmer 170 miliónov eur.

„Nové vlaky východné Slovensko potrebuje ako soľ a dobrá skúsenosť zo spolupráce so Škodovkou v Žiline a okolí, kde už podobné vozne spoľahlivo najazdili 1,15 milióna vlakokilometrov, nám dáva nádej, že ani Východoslováci nebudú sklamaní,“ hovorí Roman Koreň, predseda predstavenstva ZSSK.

„Cestujúci ocenia najmä pohodlné sedenie, elektrické zásuvky, klimatizáciu, štýlové LED-osvetlenie interiéru a vybavenie vozidla priestorným moderným WC prístupným aj invalidom. Elektrické jednotky ponúknu aj vylepšený kamerový systém, moderný informačný systém s monitormi a aj vysokovýkonnú wi-fi,“ oznámil Tomáš Ignačák, podpredseda predstavenstva v skupine Škoda Transportation.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Dostatok miesta budú mať jednotky i na prepravu invalidov, detských kočíkov, bicyklov, lyží, snowboardov a ponúknu i jednoduchý a bezbariérový nástup pre všetkých cestujúcich,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia