Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. októbra 2023 o 17:39
Čas čítania 0:48

Štát bude Slovákom opäť uhrádzať vodičské preukazy. Tieto dve podmienky treba splniť, žiadosť budeš môcť podať už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát však explicitne upozornil, ktoré vodičské preukazy neuhrádza.

Vodičské preukazy bude opäť uhrádzať úrad práce. Nový projekt bude pokračovaním projektu Nestrať prácu – vzdelávaj sa, pri ktorom ministerstvo práce vyhradilo viac ako 40 miliónov eur na vzdelávanie záujemcov, informuje portál Finsider.

„V novom programovom období sa aktuálne pripravuje nový projekt, v rámci ktorého sa budú poskytovať obdobné príspevky na rekvalifikáciu či vzdelávanie tak uchádzačom o zamestnanie, ako aj záujemcom o zamestnanie a ktorý bude financovaný z Európskeho sociálneho fondu,“ povedala pre portál hovorkyňa ústredia práce Marianna Šebová.

Záujemcovia o vodičské preukazy musia splniť dve podmienky. Prvou je správne vyplniť žiadosť. Druhou podmienkou je, že sa musia zaregistrovať na úrade práce ako záujemcovia o prácu alebo ako uchádzač o prácu.

O vodičský preukaz zadarmo môžu požiadať aj zamestnané osoby. Záujemcovia môžu byť aj zamestnaní, ľudia na materskej či študenti strednej alebo vysokej školy. 

Úrady však upozorňujú, že vodičský preukaz skupiny B neuhrádzajú. „Z tohto projektu je explicitne vylúčená možnosť získať vodičské oprávnenie skupiny B,“ upozornila Šebová.

Projekt sa spúšťa v roku 2024

Projekt úrady spúšťajú po dofinancovaní z Európskeho sociálneho fondu. To sa očakáva začiatkom roka 2024. 

„Spustenie projektu sa predpokladá začiatkom roka 2024. Projekty na podporu vzdelávania a prípravy pre trh práce sa realizujú aj v iných členských krajinách Európskej únie,“ dodala Šebová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia