Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. októbra 2023, 12:13
Čas čítania 0:42

Po Ružomberku sa opäť túla medveď. Radnica varuje obyvateľov, v týchto lokalitách ho v posledných dňoch zahliadli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V posledných dňoch bol zaznamenaný pohyb medveďa na Malinom Brde, vo Vlkolínci, na kalvárii či na Satelitoch.

V Ružomberku opäť zaznamenali výskyt medveďa v blízkosti ľudských obydlí. V posledných dňoch to bolo na Malinom Brde, vo Vlkolínci, na kalvárii či na Satelitoch. TASR to v pondelok povedal hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Ubezpečil, že o situácii v meste informovali Štátnu ochranu prírody. Tá ju rieši prostredníctvom Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ. „V Ružomberku boli členovia tímu situáciu osobne monitorovať posledné tri dni. Nápomocné im boli hliadky mestskej polície,“ priblížil Miškovčík.

Radnica upozorňuje ľudí

V súvislosti s aktuálnou situáciou radnica upozorňuje obyvateľov, aby zvýšili opatrnosť a správali sa zodpovedne. Stále platia preventívne opatrenia, ktoré prijalo mesto na zvýšenie bezpečnosti obyvateľov pri pohybe na cintoríne.

„Opätovne upozorňujeme ľudí, aby obmedzili pohyb v oblastiach, kde bol zaevidovaný výskyt medveďa hnedého, a to najmä v skorých ranných a neskorých večerných hodinách,“ dodal hovorca mesta.


Podotkol, že aktuálnu situáciu monitorujú. Na cintoríne, kde sa medvede vyskytovali v uplynulých mesiacoch, inštalovali elektrický ohradník. Upravili aj otváracie hodiny, vyzvali na nevyužívanie sviečok a posilnili hliadky mestskej polície. Zásahový tím v júni odchytil a priamo na ružomberskom cintoríne usmrtil dvoch synantropných jedincov medveďa. 

Medveď
Ilustračná fotografia. Zdroj: PIXNIO/Dany Nicholas
Domov
Zdieľať
Diskusia