Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
24. októbra 2023, 18:08
Čas čítania 0:34

TV Markíza stratila ďalšiu filmovú klasiku Vianoc. Tieto sviatky si na jej obrazovkách nepozrieš ani legendárnu komédiu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zavedenie transparentného rozdeľovania klasík Markízu pripravilo o dlhoročný monopol vo vysielaní viacerých česko-slovenských filmov a rozprávok.

Televízia Markíza prišla v žrebovaní o ďalšiu kultovú klasiku. Diváci už na obrazovkách najväčšej slovenskej televízie počas Vianoc neuvidia ani legendárnu českú komédiu Pelíšky, informuje portál mediaboom.sk.

Obľúbenú komédiu si budú môcť diváci už tento rok pozrieť na obrazovkách konkurenčnej TV Joj, ktorej vysielacie práva na Pelíšky predala Česká televízia. Jojka zároveň odkúpila práva aj na dvojicu populárnych rodinných komédií Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a Ako dostať otecka do polepšovne.

Zavedenie transparentného rozdeľovania klasík Markízu pripravilo o dlhoročný monopol vo vysielaní viacerých česko-slovenských filmov a rozprávok. Po zavedení žrebovania klasík Markíza prišla aj o výhradné vysielacie práva na rozprávku Tri oriešky pre Popolušku. Odvtedy ju odvysielala iba dvakrát. 

Televízia Markíza navyše stratila aj Perinbabu, ktorá bola prakticky od svojej premiéry v roku 1996 stabilnou súčasťou sviatočných markizáckych večerov. Od budúceho roka bude všetko inak, aj tú si totiž do vysielania po dlhých rokoch ulovila Jojka.

Pelíšky
Pelíšky Zdroj: Česká televize
Domov
Zdieľať
Diskusia