Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
30. septembra 2023, 13:16
Čas čítania 0:30

Túto legendárnu vianočnú rozprávku si na Markíze pozrieš naposledy. Po desaťročiach si ju uchmatla konkurencia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Perinbaba bola od roku 1996 stabilnou súčasťou sviatočných markizáckych večerov. Od budúceho roku si ju už na Markíze nepozrieš.

Televízia Markíza prišla o Perinbabu, jednu z najpopulárnejších vianočných rozprávok na Slovensku. Od svojej premiéry v roku 1996 bola stabilnou súčasťou sviatočných markizáckych večerov. Od budúceho roka bude všetko inak, do vysielania ju totiž po dlhých rokoch získala Jojka, informuje portál Mediaboom.sk.

Dôvodom je zavedenie žrebovania klasík, ktoré si vyžiadali konkurenti Markízy. Najsledovanejšia televízia si Perinbabu aj napriek tomu poistila. So Slovenským filmovým ústavom uzavrela zmluvu v trvaní niekoľkých rokov ešte pred zavedením žrebu. Jej obdobie sa však už čoskoro končí a budúce Vianoce si rozprávku naladíme na konkurenčnej TV Joj, kde sa udrží minimálne do roku 2025.

„Televízia JOJ získala vo verejnej obchodnej súťaži práva na vysielanie filmu Perinbaba na dva roky. Prvýkrát odvysiela televízia JOJ Perinbabu v roku 2024,“ povedala pre portál Aktuality.sk hovorkyňa TV Joj Lucia Tuhelová.

Otestuj, ako dobre poznáš vianočné rozprávky a zistí, ktoré si ešte musíš dopozerať.
Otestuj, ako dobre poznáš vianočné rozprávky a zistí, ktoré si ešte musíš dopozerať. Zdroj: Slovenská filmová tvorba Bratislava, Omnia Film München
Domov
Zdieľať
Diskusia