Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Tímea Krauszová
29. októbra 2023, 19:40
Čas čítania 0:32

Polícia upozorňuje na podvod: Ponúkajú vodičák rýchlo a bez skúšky cez internet, nedaj sa nachytať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvyčajne komunikujú cez čet a pýtajú od ľudí osobné údaje. Vodičák im nikdy nevybavia.

Polícia upozorňuje na podvodníkov, ktorí cez internet ponúkajú „vybavenie“ vodičského preukazu. Tieto ponuky sa objavujú prevažne na Facebooku, buď v komentároch, alebo v rôznych skupinách ako príspevky, pričom vodičák sľubujú bez skúšok, rýchlo a údajne legálne.

Policajná stránka Hoaxy a podvody zverejnila aj príklad takejto ponuky na sociálnej sieti. Na Facebooku ich zverejňujú zjavne falošné profily, napríklad jeden s používateľským menom Preukaz Vodičský.

hoax
Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody – Polícia SR

„Táto ponuka vám však čarovne na počkanie vodičák nevybaví a maximálne vás ako švihnutím prútika pripraví o peniaze a zneužije vaše citlivé údaje ako bonus,“ dodáva polícia. Podľa jej informácií komunikujú podvodníci najčastejšie cez Whatsapp, od ľudí si vypýtajú fotky alebo skeny dokladu totožnosti a iné citlivé osobné údaje vrátane podpisu či kontaktu.

Potom si vypýtajú platbu za vodičák, ktorý však nikdy nevybavia. Polícia dodáva, že takto získané údaje môžu neskôr zneužiť na ďalšie podvody.

Domov
Zdieľať
Diskusia