Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. novembra 2023, 12:12
Čas čítania 1:15

AKTUALIZOVANÉ: Polícia na letisku v Hamburgu zadržala ozbrojenca

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na letisku zastavili už stovky letov.

Aktualizované (15:02) – Ozbrojený muž, ktorý v sobotu vnikol na letisko v Hamburgu vo vozidle so svojou 4-ročnou dcérou, bol zadržaný a dieťa bolo oslobodené. Polícia v Hamburgu uviedla, že muž sa vzdal bez odporu, keď s dcérou vystúpil z auta. Dodala, že dieťa pravdepodobne neutrpelo žiadne zranenia. Psychológ s mužom vyjednával 18 hodín.

Článok nižšie uvádzame v pôvodnom znení.

Prevádzka letiska v nemeckom meste Hamburg je pozastavená na neurčito a stovky letov naplánovaných na nedeľu boli zrušené. Dôvodom je pretrvávajúca situácia s možným únosom dieťaťa po tom, ako do areálu letiska vnikol ozbrojený muž. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA.


Muž v sobotu večer vnikol vozidlom na pozemok letiska a dvakrát vystrelil do vzduchu. Jeho manželka predtým kontaktovala krajinskú políciu v súvislosti s možným únosom dieťaťa.
Tento 35-ročný muž mal podľa polície vo vozidle svoju štvorročnú dcéru, ktorú údajne násilím odobral od matky. Psychológ s ním vyjednáva niekoľko hodín, píše AP. Letisko bolo evakuované a lety pozastavené. Nemecká polícia v nedeľu ľuďom odporučila, aby sa použitiu letiska vyhli.


Polícia podľa svojich vyjadrení na sociálnej sieti X vychádza z predpokladu, že muž má pri sebe strelné zbrane a možno aj výbušné zariadenia. „Našou hlavnou prioritou je ochrániť dieťa. Podľa našich informácií je (dieťa) v dobrom stave,“ uviedla polícia.


Na nedeľu bolo na letisku naplánovaných celkovo 286 letov (139 odletov a 147 príletov), ktoré zahŕňali približne 34 500 pasažierov. Pasažierov, ktorí nemohli odletieť v noci na nedeľu, umiestnili do hotelov v okolí. Lety smerujúce na letisko boli zrušené alebo presmerované na iné letiská v Nemecku.

4. novembra 2023, 23:20 Čas čítania 0:47 Na letisko v Nemecku prenikol ozbrojený muž. V aute má deti Na letisko v Nemecku prenikol ozbrojený muž. V aute má deti
Domov
Zdieľať
Diskusia