Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. novembra 2023 o 16:20
Čas čítania 0:40

Ceny bratislavských internátov opäť porastú. Takúto sumu vysokoškoláci zaplatia od januára za izbu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vysokoškolákov ubytovaných na bratislavských internátoch v Mlynskej doline čaká ďalšia vlna zdražovania.

Vysokoškoláci ubytovaní na bratislavských internátoch v Mlynskej doline si za bývanie opäť priplatia. Už od septembra platia o 13 percent viac ako v predošlom školskom roku, ďalšia vlna zdražovania ich čaká v januári. Informuje o tom TV Markíza.

Ceny za internátnu izbu sa budú po novom pohybovať v cene od 82 do 174 eur. Za vyššie poplatky môže inflácia aj ceny energií. „Len náklady na elektrinu vzrástli v roku 2022 oproti roku 2019 o 78 %,“ uviedla pre Markízu hovorkyňa Univerzity Komenského v Bratislave Tatiana Zaťková.

Rastú aj ceny prenájmov. „Najlacnejšie sú panelákové sídliská, staršie dvojizbové byty idú okolo 500 eur na mesiac, trojizbové okolo 700 až 750 eur na mesiac. Keď ideme do Starého Mesta, trojizbák je okolo 800 až 900 eur. Záleží aj na tom, či je to novostavba alebo starší byt,“ uviedol analytik Nehnutelnosti.sk Peter Porubský.

„Je zvýšený dopyt po nehnuteľnostiach v Bratislave, k tomu prispieva aj konflikt na Ukrajine, druhým faktorom je zvýšenie nákladov na bývanie v Bratislave,“ dodal Adam Požgay, odborník na reality Fingo recloud.

Domov
Zdieľať
Diskusia