Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. novembra 2023 o 6:42
Čas čítania 0:33

V obci na východe Slovenska spozorovali medveďa iba 50 metrov od záhrad. Opakovane sa vracia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa slov starostu Chrastného to nebol prvý prípad.

Medzi obcami Chrastné a Vajkovce neďaleko Košíc obyvatelia spozorovali medveďa. Obecný úrad o tom verejnosť informoval na Facebooku s tým, že o výskyte medveďa už upovedomili kompetentné orgány.

Výskyt šelmy na území obce pre denník Korzár potvrdil aj starosta obce Chrastné Štefan Hudáček. „Volal mi jeden obyvateľ, že keď bol ráno v záhrade, videl medveďa asi 50 metrov od záhrady smerom na Vajkovce. Zľakol sa, aj medveď zutekal, keď ho zacítil. Volali sme na linku 112, aby sme ich upovedomili,“ priblížil a dodal, že obyvateľov varoval aj oznamom v rozhlase.

Podľa slov starostu Chrastného medveďa v okolí obcí spozorovali aj pred dvoma týždňami. „Keďže tu máme okolo len lúky, tak je dobre viditeľný už z diaľky. Asi len prechádzal z lesa do lesa. Čo viem, tak obyvatelia sa neboja, normálne chodia von,“ doplnil Róbert Čorba, starosta susednej obce Vajkovce.

Domov
Zdieľať
Diskusia