Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. novembra 2023 o 7:18
Čas čítania 0:39

MAPA: SHMÚ upozorňuje obyvateľov mnohých miest na poriadne sneženie počas víkendu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hranica sneženia na Slovensku výrazne klesne.

Prudké ochladenie, ktoré príde v piatok na územie Slovenska, so sebou prinesie aj pokles hranice sneženia. Do sobotňajšieho rána klesne na 400 metrov nad morom a meteorológovia očakávajú, že cez víkend bude snežiť na takmer celom severe Slovenska, informuje portál iMeteo.

Nižšia hranica sneženia sa bude udržiavať celý víkend. V noci zo soboty na nedeľu môže ešte o niečo klesnúť. Snehové vločky sa tak prvýkrát objavia aj v mnohých mestách na severe Slovenska. 

„Hranica sneženia bude postupne klesať – predovšetkým v Žilinskom, Prešovskom kraji a na severe Trenčianskeho kraja – do nadmorskej výšky približne 500 m, ojedinele aj nižšie. Podľa ansámblovej predpovede je najvyššia pravdepodobnosť snehových zrážok (plošne aj intenzitou) v náveterných oblastiach Kysúc, Oravy, Liptova a horného Spiša,“ píše SHMÚ na Facebooku.

Teploty budú na našom území tento víkend pomerne nízke. Na celom Slovensku bude v noci mrznúť a cez deň sa maximálne denné teploty budú pohybovať len od 0 do 6 stupňov Celzia. Na severe Slovenska sa tak môže zo snehu vytvoriť mierny poprašok.

počasie
Zdroj: Facebook/SHMÚ


 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia