Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
17. novembra 2023, 10:18
Čas čítania 0:30

Slovákom sa už neoplatí tankovať u našich susedov. Predtým na litri ušetrili až 40 centov, teraz ceny vystrelili nahor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poľské ceny sa už pomaly približujú k tým našim.

Veľká tankovacia turistika sa nateraz končí. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk už Slováci vo veľkom necestujú do susedného Poľska, aby natankovali lacnejšie. Ceny benzínu aj nafty po poľských parlamentných voľbách narástli. Zatiaľ čo v septembri tam našinci ušetrili až 40 centov za liter, dnes je to sotva desať.

Znižovanie cien v Poľsku v uplynulých mesiacoch bolo pritom v rozpore s trendom vývoja cien na svetových trhoch. Podľa analytikov mohlo za výhodné ceny zrejme aj rozhodnutie Orlenu – najväčšieho poľského výrobcu pohonných hmôt – znížiť si maržu na svojich palivách.

Poľské médiá preto naznačovali, že zlacnenie mohlo byť len krokom ovplyvneným vládou v období pred voľbami, no po voľbách ceny museli začať narastať. Kým kedysi do Poľska chodili Slováci tankovať aj do kanistrov, slovenských evidenčných čísel na pohraničných pumpách dnes nájdeš pomenej.

Dlhé rady áut čakajúcich na tankovanie v poľskej Jablonke. Väčšina mala slovenské značky.
Dlhé rady áut čakajúcich na tankovanie v poľskej Jablonke. Väčšina mala slovenské značky. Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
Domov
Zdieľať
Diskusia