Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
18. novembra 2023, 9:34
Čas čítania 1:02

Musk si opäť zavaril. Na jeho faux pas na sociálnej sieti X reaguje aj Apple

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zakladateľ sociálnej siete X si opäť podpílil konár, na ktorom sedel. Pre nevhodné vyjadrovanie sa od neho odvrátilo niekoľko spoločností.

Po tom, čo Elon Musk na svojej sociálnej sieti X (bývalý Twitter) zdieľal antisemitský a nacistický príspevok, čelí masívnym problémom. Od jeho online platformy sa totiž odvracia čím ďalej, tým viac významných reklamných klientov vrátane spoločnosti Apple. O prípade píše The New York Times.

K príspevku na X, ktorý hlásal, že Židia šíria „nenávisť voči bielym ľuďom“, sa v stredu vyjadril samotný Elon Musk, čo okamžite spustilo vlnu kritiky. Pod príspevok totiž napísal, že má autor „skutočnú pravdu“.

Spoločnosť Apple vynakladala na sociálnu sieť X desiatky miliónov dolárov ročne. Po prešľape Elona Muska sa však, podobne ako aj ďalšie spoločnosti, rozhodla pozastaviť svoju reklamnú činnosť. Spolu s ňou tak konali aj Disney, Lionsgate či Paramount Global. Spoločnosť IBM vo štvrtok tiež oznámila, že pozastavuje na X svoju reklamu. Podľa denníka The New York Times tam chcela spoločnosť v tomto štvrťroku minúť jeden milión dolárov.

X sa už v súčasnosti beztak zmieta v ťažkej ekonomickej situácii. Zakladateľ niekoľkokrát priznal, že ich príjmy z reklamy sú len približne polovičné v porovnaní s obdobím, keď platforma fungovala ako Twitter. Hovorca spoločnosti X sa k pozastaveniu reklamy odmietol vyjadriť a spoločnosť Apple nereagovala.

Reagoval aj Biely dom

V piatok nevhodné správanie a šírenie protižidovskej konšpiračnej teórie Elona Muska odsúdil aj Biely dom. Hovorca Bieleho domu Andrew Bates vo vyhlásení uviedol, že je „neprijateľné opakovať takú ohavnú lož, ktorá stojí za najsmrteľnejším činom antisemitizmu v amerických dejinách, a to kedykoľvek, nieto ešte mesiac po najsmrteľnejšom dni pre židovský národ od holokaustu.“ Musk totiž súhlasil s príspevkom, ktorý obviňoval Židov čeliacich antisemitizmu počas vojny medzi Izraelom a Hamasom.

Domov
Zdieľať
Diskusia