Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. decembra 2023, 15:01
Čas čítania 0:37

V jednom z najväčších slovenských miest vyrastie takmer 400 nových bytov. Ich výstavba by sa mala začať už budúci rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celkovo by v lokalite mohli vzniknúť byty pre približne tisícku obyvateľov s viac ako 600 parkovacími miestami.

Na mieste niekdajších skleníkov v areáli bývalého ZARES-u v mestskej časti Fončorda v Banskej Bystrici by mohol vyrásť polyfunkčný komplex s vyše 380 bytmi. Vyplýva to zo zámeru spoločnosti Fončorda development, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Investor v projekte počíta s odhadovanými nákladmi na úrovni 80 miliónov eur.


Navrhovanú výstavbu investor v návrhu pomenoval ako polyfunkčný súbor Flora. Komplex pozostáva zo 14 budov s piatimi až siedmimi nadzemnými podlažiami a podzemnými garážami. Celkovo by v lokalite mohlo vzniknúť vyše 380 bytov pre približne tisícku obyvateľov s viac ako 600 parkovacími miestami.

Veľkosť komplexu Flora

Celková plocha územia, na ktorom by nový komplex mohol vzniknúť, má viac ako 3,7 hektára. Investor v rámci projektu počíta s dvoma variantmi, v jednom s celkovou podlahovou plochou vyše 58 500 štvorcových metrov, v druhom s viac ako 61 500 štvorcovými metrami podlahovej plochy. Orientačné náklady na výstavbu predstavujú 80 miliónov eur, začiatok výstavby spoločnosť plánuje v závere roka 2024.

Ilustračné foto: Výstavba nových bytov.
Ilustračné foto: Výstavba nových bytov. Zdroj: AP Photo/Michel Euler
Domov
Zdieľať
Diskusia