Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. decembra 2023, 21:01
Čas čítania 0:43

FOTO: Bratislavčanov poteší vianočné smetiarske auto. V tomto čase ho môžeš stretnúť v uliciach mesta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vianočné smetiarske auto bude v uliciach do 22. decembra.

V uliciach Bratislavy môžu ľudia v týchto dňoch stretnúť vianočne vyzdobené smetiarske auto. Vypraví ho bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Do 22. decembra postupne navštívi všetky bratislavské mestské časti. Odvoz odpadu vykonávať nebude, potešiť má najmä deti.

„Minulý rok sme naše vianočne ozdobené auto vyslali do ulíc prvýkrát. Nesmierne sa tešíme, že robilo radosť nielen najmenším, ale aj dospelákom,“ uviedla manažérka externej komunikácie OLO Zuzana Balková.

7. decembra 2023, 7:44 Čas čítania 0:45 V Bratislave bude premávať vianočná električka. Po tejto trase sa prevezieš zadarmo V Bratislave bude premávať vianočná električka. Po tejto trase sa prevezieš zadarmo

Vianočné smetiarske auto vyráža na prvú jazdu hlavným mestom v stredu. Štartuje z centrály firmy na Ivanskej ceste a pokračuje smer Petržalka, Rusovce, Jarovce a Čunovo.

„Do 22. decembra 2023 navštívi všetky mestské časti Bratislavy a ich ulice rozjasní každý pracovný deň v čase od 16.00 do 20.00 h,“ priblížila.

Auto bude v prevádzke iba počas dobrého počasia

V prípade zlých poveternostných podmienok či zhoršenej dopravnej situácie vozidlo z bezpečnostných dôvodov vianočnú jazdu vynechá. Harmonogram jázd možno nájsť na webe OLO.

„Nejde o klasické zberové vozidlo, ale o špeciálne, ktoré od marca do novembra vykonáva umývanie zberných nádob po celej Bratislave,“ podotkla Balková s tým, že počas zimných mesiacov je štandardne zazimované.

vianoce, smeti
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia