Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. decembra 2023, 7:44
Čas čítania 0:45

V Bratislave bude premávať vianočná električka. Po tejto trase sa prevezieš zadarmo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Električka bude premávať na okružnej trase Jesenského – Námestie SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského až do 6. januára.

V centre Bratislavy bude opäť premávať vianočná električka. Označená bude symbolom vločky. Premávať bude bezplatne na špeciálnej linke okružnou trasou. Verejnosť sa ňou bude môcť previezť do 6. januára. Na stredajšom brífingu o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo a predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Rybanský.


„Vianočná električka je už mestskou tradíciou. Verím, že prispeje k vytvoreniu tých pravých Vianoc, ktoré sú aj o pekných zážitkoch, spomienkach či príjemných stretnutiach,“ skonštatoval Vallo.

Okružná jazda zdarma

Električka bude premávať na okružnej trase Jesenského – Námestie SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského. Premávať bude najprv cez víkend 9. – 10. decembra, následne 13. decembra a potom každý deň od 16. decembra 2023 do 6. januára 2024. Výnimkou je Štedrý deň. Cez víkendy bude premávať od 12.00 do 20.00, cez pracovné dni od 16.00.


„Vianočnú električku sme štylizovali do tradičných farieb s dekoráciami, ktoré budú, verím, v mnohých evokovať útulné teplo domova,“ pozýva Rybanský.


Nasadená bude opäť kĺbová električka K2G (#7085), ktorá je „odetá“ do červenej a zelenej farby. Motív dopĺňajú štrikované ozdoby a nášivky s bratislavskými dominantami. Súčasťou výzdoby sú aj vianočné čečiny, dekorácie, v zadnej časti zasnežená zimná záhrada. Výzdobu zvýrazňujú svetelné reťaze.

vianočná električka
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia