Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
9. decembra 2023 o 7:36
Čas čítania 0:31

Slovenské mesto zavádza veľkú zmenu, ruší bezplatné parkovanie pre zdravotne postihnutých

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Táto zmena platí od polovice novembra.

V Nitre sa rozhodli zrušiť bezplatné parkovanie pre osoby s preukazom ZŤP. Poslanci sprísnili podmienky na vyhradenie parkovacích miest pre ZŤP osoby a spoplatnili ich. Portál Dnes24 o tom informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek

„Mesto v minulosti nevyberalo poplatky ani daň za parkovanie pre ZŤP osoby, ako ani nespoplatňovalo dopravné značenie. Teraz sa zdaní užívanie verejného priestranstva, čo je v súlade s odporúčaniami hlavnej kontrolórky,“ povedal hovorca. Hovorca dodáva, že na vyhradenie parkovacieho miesta bude nutné uhradiť daň, čo bude približne 95,80 eura na rok. 

Hovorca sa vyjadril, že dôvodom zmien je to, že hlavná kontrolórka upozornila, že v Nitre si viacero ľudí vybavuje kartičku ZŤP, aby si vyriešili problémy s parkovaním. „My sme teda iba reagovali na zistenia a odporúčania hlavnej kontrolórky,“ dodal.

Táto zmena platí od polovice novembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia