Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
29. decembra 2023, 8:44
Čas čítania 0:41

Na Slovensku udrie extrémne silná víchrica s nárazmi až 160 km/h. V týchto okresoch si treba dať veľký pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ pre niektoré okresy už vydal výstrahy 2. stupňa.

V piatok ráno sa môže na území Slovenska s výnimkou Žilinského kraja tvoriť hmla s dohľadnosťou do 200 metrov. Na severe krajiny platí výstraha pred vetrom na horách. Pre Malacky vydali meteorológovia výstrahu 2. stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.


V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín platí až do 20.00 h druhostupňová výstraha pred extrémne silným vetrom na horách. V polohách približne od 1 800 metrov nad morom sa miestami očakáva vietor, ktorý dosiahne rýchlosť silnej až mohutnej víchrice.


Pred silným vetrom nad pásmom lesa varuje SHMÚ v okresoch Dolný Kubín, Martin, Námestovo a Žilina. Až do soboty 30. decembra tam platí výstraha prvého stupňa.
Hydrologické výstrahy prvého stupňa platia pre Skalicu, Senicu, Bratislavu, Komárno, Nové Zámky a Michalovce.

„Na horách v polohách od približne 1 800 metrov nad morom sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, to je silná až mohutná víchrica,“ priblížil SHMÚ.

Meteorologická výstraha 1. stupňa pred hmlou.
Meteorologická výstraha 1. stupňa pred hmlou. Zdroj: SHMÚ
Meteorologická výstraha 1. a 2. stupňa pred silným vetrom na piatok 29. decembra.
Meteorologická výstraha 1. a 2. stupňa pred silným vetrom na piatok 29. decembra. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia