Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. januára 2024 o 9:08
Čas čítania 1:01

Známy hotel pod Chopkom plánujú zbúrať. Investor už má jasný plán, ako ho nahradiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Investor chce zbúrať hotel na Trangoške, pod Chopkom plánuje apartmánové domy.

Horský hotel Trangoška pod vrcholom Chopku v okrese Brezno by mohli v budúcnosti nahradiť nové apartmánové domy. Počíta s tým zámer investora, ktorý plánuje starý hotel zbúrať a na jeho mieste postaviť päť nových rekreačných objektov. Vyplýva to z dokumentácie, ktorú predložilo v rámci procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie občianske združenie Trangoška.

Zámerom investora je prestavba areálu hotela v lokalite Trangoška, ktorého objekty sú podľa neho už v nevyhovujúcom a zastaranom stave. V projekte počíta s asanáciou súčasných objektov a prípravou lokality na výstavbu piatich apartmánových domov – chaletov.

„Súčasťou areálu bude aj nové infocentrum slúžiace pre všetkých turistov a verejnosť. Infocentrum bude obsahovať aj byt správcu areálu,“ priblížil investor. V zámere tiež uvádza, že má v platnosti vydané búracie povolenie, územné rozhodnutie a stavebné povolenie na realizáciu navrhovanej činnosti, ktorú úrady posudzovali ešte v roku 2005.

Hotel otvorili začiatkom 80. rokov 

Horský hotel Trangoška fungoval od začiatku 80. rokov minulého storočia, celková ubytovacia kapacita predstavovala 120 lôžok. Investor chce hotel nahradiť päticou dvoj- a trojpodlažných apartmánových domov so zvýšeným podkrovím. V projekte počíta s celkom 34 rekreačnými apartmánmi s kapacitou pre 92 ľudí.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

„Navrhovaná činnosť sa bude realizovať v rámci pôvodného areálu horského hotela na pozemkoch o výmere 5089 metrov štvorcových. Stavby budú umiestnené na pozemku vo vlastníctve investora. Budú zaberať pozemky, ktoré boli aj doteraz zastavané. K záberu nových plôch nedôjde,“ uvádza sa v zámere.

Celkové predpokladané náklady na realizáciu zámeru investor odhaduje na približne dva milióny eur. S prácami by chcel začať ešte v tomto roku, predpokladaný čas realizácie výstavby je 24 mesiacov.

chopok
Zdroj: Nízke Tatry
Domov
Zdieľať
Diskusia