Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. januára 2024, 9:33
Čas čítania 0:48

Na Slovensku uzatvorili niektoré cesty pre silnú kalamitu. Pozri si prehľad dopravnej situácie na Slovensku (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku je aktuálne niekoľko dopravných obmedzení.

Horský priechod Donovaly a cesta číslo II/531 v okrese Brezno sú pre vozidlá nad desať metrov uzavreté. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk. Upozornila aj na silné sneženie obmedzujúce dohľadnosť do 100 metrov v celom okrese Čadca.


Zároveň je do odvolania zakázaný prejazd na ceste číslo III/1144 Moravský Ján – Hohenau. „V záplavovej oblasti medzi hrádzou a mostom sa nachádza vrstva ľadu na približne 600 metroch,“ dodali cestári.

Stav vozovky na diaľniciach a cestách

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na úseku rýchlostnej cesty R3 na obchvate Trstenej a obchvate Hornej Štubne a R4 na obchvate Svidníka je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do jedného centimetra.


Cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Vo vyšších polohách sa môže na vozovkách nachádzať vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného a miestami aj zľadovateného snehu.

Stav vozovky na horských priechodoch

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na horských priechodoch Podspády, Herlianske Sedlo, Javorník, Besník, Dobšiná, Huty, Súľová, Grajnár, Oravská Lesná, Príslop, Makov, Branisko, Donovaly, Šturec, Čertovica, Klenov a Vernár je miestami na vozovke čerstvý, kašovitý až utlačený sneh.

Mapa dopravnej situácie na Slovensku.
Mapa dopravnej situácie na Slovensku. Zdroj: zjazdnost.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia