Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. januára 2024 o 18:56
Čas čítania 0:48

Zlodeji začali kradnúť v bratislavských nemocniciach. Pacientov oklamali počas toho, ako čakali na lekára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia apeluje na zvýšenú pozornosť počas čakania na vyšetrenie.

Čakárne v ordináciách lekárov v hlavnom meste sa stali miestom krádeží. Na viaceré prípady v nemocniciach v Starom Meste, Petržalke i na Kramároch upozorňuje polícia.

„K poškodenému prisadol neznámy muž, ktorý s ním nadviazal konverzáciu a následne využil príležitosť na to, aby seniorovi odcudzil z tašky mobilný telefón a peňaženku. Senior začal na neznámeho muža kričať, aby mu vrátil peňaženku. Ten poslúchol a peňaženku mu vrátil. Senior až neskôr zistil, že mu chýba aj mobilný telefón,“ informuje polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Zlodeji sa zameriavajú na čakárne

„K dvom krádežiam peňaženky z odloženej bundy a mobilného telefónu z tašky došlo v priestoroch čakární nachádzajúcich sa v nemocniciach v prvom bratislavskom okrese,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Jana Šimunková.


Ku krádeži peňaženky prišlo aj v jednej z čakární v nemocnici na Antolskej ulici. „Poškodená prišla o peňaženku, ktorú mala v kabelke položenej vedľa seba na stoličke,“ dodala.


O peňaženku počas čakania u lekára v nemocnici na Limbovej ulici v Bratislave prišla aj seniorka, ku ktorej si prisadol neznámy muž. „Využil príležitosť a z voľne položenej tašky odcudzil peňaženku,“ priblížila policajná hovorkyňa.

Verejnosť v súvislosti s uvedenými prípadmi žiada, aby v čakárňach ambulancií venovali osobným veciam a dokladom zvýšenú pozornosť.

Čakáreň v nemocnici.
Čakáreň v nemocnici. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia