Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2024 o 20:58
Čas čítania 0:31

Slovákov čakajú extrémne mrazy. V týchto okresoch sa môže ochladiť až na mínus 17 stupňov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav.

Časť Slovenska môžu v noci na sobotu potrápiť nízke teploty. Klesnúť môžu ojedinele až na mínus 17 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa.

Výstrahy pred nízkymi teplotami

Výstrahy sa týkajú okresov Brezno, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín a Čadca.

„Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ priblížil SHMÚ na svojom webe. Výstraha by mala platiť od sobotnej polnoci do 9.00 h.

Počasie
Zdroj: SHMÚ

Výstrahy pred vetrom

V okresoch Banská Bystrica a Brezno platí v piatok do 22.00 h najnižší stupeň výstrahy pred vetrom na horách. Vietor môže miestami dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 135 kilometrov za hodinu. Priemerná rýchlosť vetra môže byť 85 kilometrov za hodinu, čo je až víchrica.

Počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia