Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
24. januára 2024, 21:00
Čas čítania 0:53

Giganty medzi supermarketmi zvyšujú zamestnancom platy a zlepšujú benefity. Prilepšiť si môžu o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazce Tesco a Lidl investujú do platov a benefitov pre zamestnancov milióny eur.

Reťazec Tesco zvyšuje zamestnancom od 1. marca platy v priemere o desať percent. Tí si prilepšia aj novým príspevkom na dôchodok. Spoločnosť tak investuje do platov a benefitov 22 miliónov eur.

Okrem iného ponúka aj zľavy na nákupy, vianočný bonus, Multisport kartu, vitamínové balíčky alebo príspevky k výročiam. Súčasťou výhod sú aj zľavy na nákup so zamestnaneckou kartou Clubcard. Matkám na materskej dovolenke dorovnáva 100-percentnú čistú mzdu a mužom umožňuje dvojtýždňovú platenú otcovskú dovolenku.

„Od 1. marca 2024 navyšujeme platy kolegyniam a kolegom v obchodoch a distribučných centrách v priemere o 10 percent. Zároveň im chceme ponúknuť komplexný balík atraktívnych benefitov, preto sme tento rok pripravili novinku – príspevok na doplnkové dôchodkové poistenie (III. pilier),“ uviedol generálny riaditeľ Tesca na Slovensku Martin Kuruc.

Zamestnancov odmení aj Lidl

Reťazec Lidl zvyšuje platy od začiatku tohto roka. Podľa spoločnosti zamestnanci Lidla zarobia viac ako 1 050 eur. Do zvyšovania investoval za posledné tri roky takmer 35 miliónov eur. 

Spoločnosť plánuje zamestnancom platiť o 300 eur viac, ako je minimálna mzda na Slovensku. Okrem iného ponúka aj výhodné benefity.

„Zvyšovanie platu pre nových zamestnancov je pritom zakotvené v zmluve na ďalšie tri roky, každý teda pozná výhľad vývoja svojej mzdy v ďalších obdobiach. Diskont nezabúda ani na ľudí pracujúcich v administratíve, na ktorých čaká úprava miezd či odmeny od nového obchodného roka, teda od marca,“ uviedol Lidl.

lidl slovensko čerstvosť
Ilustračná fotografia. Zdroj: Lidl Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia