Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. januára 2024, 20:59
Čas čítania 0:48

V košickej MHD od februára aktualizujú cestovný poriadok, avizujú veľké zmeny. Novinka začne platiť už o pár hodín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Autobusové linky košickej MHD budú od štvrtka premávať podľa nových CP.

Autobusové linky košickej MHD budú od štvrtka 1. februára premávať podľa nových cestovných poriadkov (CP). Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Bujňáková.

„Linky MHD 10, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 25, 26P, 27, 28, 29, 31, 32, 34, 36, 51, 52, 54, 55, 56, 71 a 72 premávajú podľa novovydaných CP platných v režime ‚pracovné dni, školský rok‘,“ uviedla. Ako pre TASR spresnila, v praxi ide o zjednotenie režimov MHD „pracovné dni“ a „školské prázdniny“.

Zastávka sa musí posunúť

Pripomenula, že školské spoje a zachádzky sa budú vykonávať v pôvodnom rozsahu. Zmeny sa netýkajú ani električkových liniek, linky RA či nočných autobusových liniek.

Zároveň z dôvodu nezjazdnej komunikácie v úseku Železničná zastávka Valaliky – Spaľovňa budú po novom všetky spoje linky 24 až do odvolania premávať odklonom cez obce Valaliky a Kokšov Bakša.

„Zastávka Železničná zastávka Valaliky v smere do Spaľovne sa presúva zhruba 100 metrov ďalej v smere jazdy, na začiatok obce Valaliky (pri parkovisku, oproti cintorínu), zastávka Rašelinové závody sa dočasne ruší a zastávka Spaľovňa sa presúva na bočné parkovisko vpravo, ešte pred železničnou vlečkou (v smere od Kokšov Bakše),“ spresnila s tým, že všetky spoje budú zastavovať na zastávkach Kokšov Bakša č. 215 a Kokšov Bakša č. 2.

autobus, košice, mhd
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia