Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. februára 2024, 9:40
Čas čítania 0:30

Známy vyhľadávač leteniek bude prepúšťať. Odísť musí 200 zamestnancov, dotkne sa to aj Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma hlási, že je dlhodobo v strate.

Známy český vyhľadávač leteniek Kiwi.com má dlhodobé problémy. Od pandémie eviduje straty za viac ako 80 miliónov eur. Napriek tomu, že firma eviduje ročné tržby v hodnote 240-miliónov eur, je stratová a rozhodla sa preto pre rázny krok a bude prepúšťať, informuje portál Index.sk.

Startup má pobočky po celej Európe vrátane Bratislavy a Košíc. Reštrukturalizácia sa bude týkať zhruba 18 % zamestnancov v štyroch krajinách. Z pôvodných 1 200 zamestnancov musí odísť zhruba 200 ľudí. Najviac ich plánuje prepustiť práve v Českej republike, počítať s tým musia aj Slováci.

Pobočka v Košiciach zostane podľa hovorkyne Daniely Chovancovej nedotknutá. V Bratislave však firma plánuje niekoľko zamestnancov prepustiť. „Najviac z nich v Česku, kde máme najväčšiu zamestnaneckú bázu. Na Slovensku hovoríme o jednotkách zamestnancov,“ povedala Chovancová. Ich presný počet nepriblížila.

letisko Bratislava Egyt lety
Zdroj: Letisko Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia